10 Mayıs 2014 Cumartesi

Nivo Hakkinda Bilgiler

Nivo Hakkında Bilgiler

Nivo bir sıvı yüzeyinin yataylığı prensibinden yararlanılarak tasarlanmıştır. Nivo yükseklik farkı ölçmeye yarayan cihazlardır. Gözlemler bir ölçü dürbünü ile yapılmaktadır. Sehpa ve mira ile birlikte kullanılır.

Nivo Sehpa ve Mira ile birlikte kullanılır.



Sehpa üç ayaktan oluşmaktadır.Sehpalar ahşap veya alüminyumdan yapılabilir.Ahşap sehpalar alüminyum sehpalara göre titreşimi daha az ilettiği için hassas işlerde daha çok tercih edilir.
Mira ön tarafı cm bölümlemeli arka tarafı milimetre bölümlemeli metredir.Sıfırdan başlayarak beş metreye kadar işaretlidir. Ahşap veya alüminyumdan yapılır. Alüminyum miralar teleskopiktir. Miralar yedi metreye kadar açılabilir. Mira bir düzeç yardımı ile düşey olarak tutulur.

Otomatik Nivo ve Dijital nivo olmak üzere iki çeşittir.

Otomatik nivolar cm bölümlemeli miralarla kullanılır. Otomatik Nivo miraya yöneltilir ve okumayı kendiniz yaparsınız. Dijital nivolar elektronik bir sistemdir. Barkotlu miralarla okuma yapılır.Sadece barkotlu miraya yöneltilir,odaklanır ve düğmeye basarsınız.Sonuç ekrana gelir. Ekranda mira okuması ve mesafeyi görebilirsiniz.Dijital nivolarda kayıt ve hesap özelliği vardır. Nivelman, kazı dolgu hesabı ve kot farkı alınabilir.

nivo hakkında bilgilere, nivo çeşitleri ve modelleri ile ilgili her türlü bilgi sitemizde bulabilirsiniz. nivo modelleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı, en kaliteli nivo ve nivelman aletleri buradadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder