25 Ekim 2012 Perşembe

DL101C / 102C Elektronik Sayisal Nivo

DL101C / 102C ELEKTRONİK SAYISAL NİVO


Nivelmanda Yüksek Hassasiyet ve Doğruluk
TOPCON'un DL-101C / 102C Elektronik Dijital Nivo kullandığı Advanced Image Processing  teknolojisi sayesinde çok hassas ve hızlı çalışma imkanı sağlar. Kendine özgü seçkin özelliklere sahip olan DL-101C / 102C ile birinci ve ikinci derecede nivelman ve deformasyon izleme çalışmalarında çok iyi bir performans ve hassasiyete ulaşmak mümkündür.

Daha Hızlı Otomatik Ölçme
Topcon üretimi bar kodlu mira kullanılarak ,kot ve mesafe dijital ve otomatik olarak ölçülür. Sistem komple otomatik elektronik ölçü sisteminde olduğundan optik okumaya ihtiyaç duyulmaz. Miraya yönelt ,hedefle ve meas tuşuna bas, hepsi bu kadar .Sonuçlar kolay görünüşlü ekrandan yaklaşık dört saniye içinde görüntülenecektir.
Yüksek Hassasiyetli Ölçümler               
Tam otomatik ölçü yeteneği ve dijital ekranı ile DL-101C / 102C, okuma yazma gibi olası operatör hatalarını yok eder. Sonuç olarak , elektronik ölçü datası, geleneksel optik okuma ölçüsüne nazaran her zaman daha hassas ve daha doğrudur.
%50 ye Varan Üretim Artışı
Topcon'un DL-101C / 102C Elektronik Dijital nivosu ile tüm çalışmalar otomatik olarak ve geleneksel optik mekanik nivolara kıyasla , daha ekonomik ve daha hızlı yapılabilmektedir.Bu zahmetsiz ve hatasız çalışmalar %50'ye varan üretim artışını beraberinde getirir.
PCMCIA Hafıza ve Kart Sistemi
Dünya standartı olan PCMCIA hafıza kartları, DL-101C / 102C Elektronik Dijital nivolarda kullanılabilmektedir.Cihazın  400KB (8000 Nokta) kapasitesindeki dahili hafızasına ilaveten 128KB'den 2MB kadar hafıza kartları kullanılabilir. Dahili hafıza ile 8000 noktaya kadar ölçü saklanabilir. PCMCIA hafıza kart yuvası , dahili bataryanın arkasına gizlenmiştir. Böylece PCMCIA kartında su geçirmezliği garanti altına alınmış oldu.
Çalışma Fonksiyonları ve Yazılım
-
Ayrı ayrı iş dosyaları açma ve aktarma
-
Ters mira okuması ve ara mira okuması
-
3 farklı ölçme programı  ile gidiş ve dönüş nivelmanı aynı anda yapılabilir.
1) Geri 1, Geri 2, İleri 1, İleri 2
2) Geri 1, İleri 1, İleri  2, Geri 2
3) Geri, İleri
-
N kez  ölçü (ortalama sonuç ve standart sapma elde edebilmek için)
-
Miraya olan yatay mesafe ölçümü
-
Ara noktaların yüksekliklerinin belirlenmesi
-
Yükseklik farkı gösterimi(geri ve ileri mira okuması sonucunda)
-
Aplikasyon için PCMCIA hafıza kartındaki nokta yüksekliklerinin geri çağrılması
-
Ölçülerin tekrarı(işlem hatası,ölçü hatası v.b dolayı)
-
Nokta numaralarının değiştirilmesi (sonraki nokta ölçümünden önce)
-
Manuel veri girişi (elektronik okuma yapma imkanı olmayan ortamlarda)
-
Alfa numerik giriş fonksiyonu
-
Titreşim etkilerini azaltan sallanma düzeltme fonksiyonu. Böylelikle yoğun trafikte ve rüzgarlı havalarda bile doğru okuma yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder