6 Nisan 2013 Cumartesi

Magellan (Ashtech) ProMark 500 ve Fiyati

ProMark 500

Uygulama Jeodezik Alım Aplikasyon Uygulamaları, İnşaat Jeoloji, Jeofizik Uygulamaları, Hassas GIS Çalımaları Alıcı Tanımı Çift frekanslı GNSS alıcısı Kanal Sayısı 75 RTK Çözüm Menzili 100 km Init Süresi 2 sn. RTK Init.






 Magellan (Ashtech) ProMark 500 GNSS Alıcısı ile Neler Yapılabilir?





  •   Cihaz tamamen kablosuzdur. Herhangi bir çalışma modu için kablo bağlantısı gerekmez ve kontrol ünitesi iletişimi bluetooth üzerinden sağlanır.
  •    Cihaz yeni nesil bir alıcıdır ve havadaki tüm uydu takımlarının yayınladığı sinyalleri zaman veya mekan limiti olmadan alabilme kapasitesine sahiptir.
  •   Sistem tamamen Türkçe arayüze sahiptir ve kullanımı oldukça kolaydır. Ayrıca cihaz ile kontrol ünitesinin bağlantısı için gerekli işlemlerin büyük çoğunluğu otomatik yapıldığından çok kısa süre içerisinde cihaz cm hassasiyette çalışmaya hazır hale gelir.
  •   Kontrol ünitesi metrealtı hassasiyette profesyonel DGPS olma özelliğinin yanında gelişmiş bir bilgisayar özelliğini barındırır. Elde bulunan NetCAD (ncn), AutoCAD (dxf), ESRI (shp), GeoTIFF Raster veriler USB Bellek aracılığıyla herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan arazide altlık olarak yüklenip kullanılabilir. (cihaz with usb resim)
  •   Sistem dünyadaki herhangi bir koordinat sistemi veya datumda çalışabilmektedir. Bu sistemlere örnek olarak “30.000 – 30.000” başlangıçlı mevzii veya imar koordinatları, ED50 datumundaki memleket koordinatları, ITRF96 datumunun herhangi bir epoğundaki koordinatlar verilebilir. Dönüşüm işlemi için doğal olarak 4 adet yerel sistemde bilinen koordinatı olan nokta gereksinimi vardır. Ancak özellikle farklı bir epoktaki ITRF96 datumuna sahip koordinatların sadece ötelenmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda koordinatı bilinen tek bir nokta yeterli olacaktır. Aynı şekilde dönüklüğü de tanımlayabilmek için 2 nokta ile de yerel sistemde koordinat belirlenebilir.
  •   Su basman vizesi, kot aplikasyonu gibi işlemlerde cihaz ile tek başına kot taşımak mümkündür. Bu işlem için kotu bilinen referans poligon üzerinde yapılacak birkaç saniyelik ölçü ardından kotu tayin edilecek yere gidilip poligona dayalı olarak kot tayini yapılabilir.
  •   Alım işlemi zamana veya mesafeye bağlı olarak otomatik olarak hem de tuşa basarak manuel gerçekleştirilebilir. Alım işlemi esnasında hassasiyet kabalaştığında veya çözüm metodu “Fix” yerine “Float” olduğunda kayıt yapılması engellenebilmektedir.
  •   Aplikasyon için alımı yapılmış noktaların haricinde elde bulunan “ncn” veya herhangi bir metin dosyası kullanılabilir. Aplikasyon için grafik altlık üzerinden yönlendirme yapılabildiği gibi, total station’da kullanılan “reflektör ileri-geri, sağ-sol” veya “kuzey-güney, doğu-batı” yönlendirme metodları da kullanılabilir. Böylelikle alışılagelmiş metodlar ile hızlı ve pratik bir şekilde aplikasyon işlemi gerçekleştirilebilir. Aplikasyonu yapılacak nokta ister nokta listesinden çağrılabilir, isterse de parsel köşesi gibi grafik ekran üzerine dokunularak obje köşesi çağırılıp işlem gerçekleştirilebilir.
  •   Nokta aplikasyonunun yanında çizgi veya yay aplikasyonu yapmakta mümkündür. Örneğin başlangıç ve bitiş koordinatları verilen bir doğru üzerinde başlangıca mesafeleri belirli noktaların hat üzerindeki aplikasyonu kolaylıkla yapılabilir.
  •   Sistemde vektör ve raster altlık kullanmak mümkündür. Raster için NetCAD’den alınacak GeoTIFF dosyası basit birkaç işlem adımından sonra ekranda görüntülenebilir. Vektör işlemi için ise altlık verinin “dxf” yapılması yeterli olacaktır.
  •   Cihaz ortometrik kot ile ölçü rahatlıkla yapılabilir. Bunun için kotu çok hassas bilinen noktalarda yapılacak CORS’a dayalı ölçüler sonucunda üretilecek olan jeoid dosyası kullanılabilir. Bu şekilde noktaların sıklığına bağlı olarak geometrik nivelman hassasisyetine yakın sonuçlar elde edilebilir. Ancak hızlı sonuç elde edebilmek için bir üst maddede belirtilen kot taşıma işlemi ile de ortometrik yükseklik trigonometrik nivelman hassasiyetine yakın bir duyarlılıkla belirlenebilir.
Magellan (Ashtech) ProMark 500 Özellikleri



UygulamaJeodezik Alım Aplikasyon Uygulamaları, İnşaat Jeoloji, Jeofizik Uygulamaları, Hassas GIS Çalımaları
Alıcı TanımıÇift frekanslı GNSS alıcısı
Kanal Sayısı75
RTK Çözüm Menzili100 km
Init Süresi2 sn.
RTK Init. Güven Düzeyi99%
Çevresel Koruma StandartlarıIP54 su geçirmezlik, MIL-STD-810F şok ve darbe dayanıklılığı, 2 metreden düşmeye dayanıklı
Alıcı Çalışma Sıcaklığı-30°C ile +55°C arası
Depolama Sıcaklığı-40°C ile +70°C arası
Alıcı Ağırlığı1.4 kg
İzlenebilen SinyallerGPS : L1 C/A kod, L1/L2 P kod ve L1/L2 tam dalga boyu taşıyıcı, GLONASS : L1 kod, L2 P kod, L1/L2 tam dalga boyu taşıyıcı , SBAS (WAAS-EGNOS-MSAS) : kod ve taşıyıcı
RTK Hassasiyeti (Fix)Yatay : 10 mm + 1 ppm
Düşey : 20 mm + 1 ppm
RTK Hassasiyeti (Flying)Yatay : 50 mm + 1 ppm
Düşey : 200 mm + 1 ppm
Statik Ölçü HassiyetiYatay : 5 mm + 0.5 ppm
Düşey : 10 mm + 1 ppm
Kinematik Ölçü HassiyetiYatay : 10 mm + 1 ppm
Düşey : 20 mm + 1 ppm
SBAS (WAAS-EGNOS-MSAS)Yatay < 1 metre
Batarya Tipi4400 mAh Li-Ion sökülüp takılabilen batarya
Batarya Çalışma Süresi7 saat (RTK-statik)
Radyo ModemMagellan 430-470 Mhz
GSM/GPRS ModemMagellan 4 bantlı GPRS/EDGE modem
Radyo Çıkış Gücü4 Watt
Portlar1 x RS-232, 1 x RS-422, 1 x USB, 1 x Bluetooth, PPS ve Event Marker
Alıcı Göstergesi128 x 64 pixel, grafik OLED ekran
Hafıza Tipi128 Mb dahili, USB bellek ile arttıralabilir
Veri Kayıt Aralığı0.1 - 999 sn
Veri Giriş-Çıkış TipleriRTCM 2.3, RTCM 3.1, CMR, CMR+, Magellan ATOM, NMEA 0183, NTRIP, DBEN
Veri Çıkış Hızı
10 Hz (20 Hz'e kadar arttırılabilir)



 Magellan (Ashtech) ProMark 500 Fiyatı: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder